Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, elektriğe yapılan zamlarla dar ve sabit gelirlilere “ Sıcaktan yanarak ölün” dendiğini belirtti.
KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit’in “ Biz zaten haziran ayında zam yapacağımızı söylemiştik “ şeklindeki açıklamalarının, hakla alay etme olduğunu dile getiren İzzet İzcan, “ UBP koalisyon hükümeti, kaşıkla verdiğini kepçe ile alarak halkı açlığa mahkum etmiştir “ dedi.
İhalesiz yakıt alanlar yargı önünde hesap vermelidir.
KIB- TEK yönetiminin zamanında ihaleye çıkmayarak, pahalıya yakıt tedarik ederek, kurumu yüz milyonlarca TL zarara uğrattığını belirten BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, bu zararı halka fatura edenlerin yargı önünde hesap vermesini talep etti.
Bu işten pis kokular geliyor. Kim ne kadar rüşvet aldı?
“ Bu işten pis kokular geliyor. Kim ne kadar rüşvet aldı ? “ diye soran İzzet İzcan, polis, savcılık ve sayıştaylığın harekete geçmesini istedi.
“ KIB-TEK’te oynanan oyun, KIB-TEK’i Türkiye’deki Erdoğan iktidarının yandaşlarına peşkeş çekmektedir “ diyen İzzet İzcan, “ Toplumu buna hazırlamak için, bilerek ve isteyerek KIB-TEK batırılmaktadır “ dedi.
Zamlar devam edecek.
Yıl sonuna kadar ihalesiz alımların devam edeceğinin açıklanmasının, zamların devam edeceği anlamına gelmekte olduğunu belirten İzzet İzcan, yakıt yokluğu ve Teknecik’teki jeneratörlerin arızaları nedeni ile fahiş fiyatlarla, Kıbrıs Rum tarafı ve AKSA’dan enerji satın alınarak, KIB-TEK’in büyük zararlara sokulduğunu vurguladı.