Salih Sonüstün: İnsan ticareti yapıyorsunuz

Yazan |29 Ağustos, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Salih Sonüstün, devlet kurumu olan Cypfruvex aracılığı ile insan ticareti yapıldığını belirterek, yaşananların utanç verici olduğunu vurguladı.
İnsan tacirleri aracılığı ile 600 Bangladeşli işçinin kişi başı 8000 Euro alınarak, günde 8 saat çalışmak kaydı ile kalacak yer, asgari ücret teklifi ile sürekli çalıştırılmak üzere ülkeye getirildiğini belirten Salih Sonüstün, buna aracılık […]

Hikmet Olgaçer: Afrika Gazetesi ve Şener Levent’le dayanışma içerisindeyiz

Yazan |28 Ağustos, 2024|

BKP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hikmet Olgaçer, Türkiye’deki AKP iktidarının Kıbrıslı Türk aydın ve gazetecilere yönelik baskı ve cezalandırma siyasetini kınadıklarını vurguladı.
Toplumun doğru haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya dönük olan bu uygulamaların amacının, bireylere gözdağı verip, toplumu bilinçlendirme ve aydınlatma görevini üstlenen insanlarımızı susturmaya dönük olduğunu belirten Hikmet Olgaçer, ülkemizde basın ve ifade özgürlüğünü her koşulda […]

İzzet İzcan: BM Genel Sekreterinin görüşme önerisine olumlu yanıt verin

Yazan |27 Ağustos, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, BM Genel Sekreterinin üçlü toplantı önerisine olumlu yanıt verme çağrısında bulundu.
Kıbrıs Rum tarafının BM kararları temelinde üçlü görüşmeyi kabul ettiğinin açıklanmasının ardından, topun Kıbrıs Türk tarafında olduğunu dile getiren İzzet İzcan, “ Ayrı devlet talebi arkasına saklanarak, çözüm sürecini engellemeyin “ dedi.
Ankara’daki AKP iktidarının, Kıbrıs […]

İzzet İzcan: Teknecikte halkı zehirleyerek, insanlık suçu işliyorsunuz

Yazan |19 Ağustos, 2024|

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, KIB-TEK’te yaşanan krizin sorumlusunun hükümet ve KIB-TEK yönetimi olduğunu belirterek, ülkeyi karanlığa gömen zihniyetin mahkum edilmesi gerektiğini vurguladı.
Ülke faşist bir anlayışla yönetiliyor.
“ Emekçileri sabotajcı diye nitelendirerek, başarısızlığınızı gizleyemezsiniz “ diyen İzzet İzcan, Teknecik Elektrik Santralinde yakıtın bittiğini, depoların dibinden kirli yakıt çekildiği için 5 jeneratörün arızalandığını, Başbakan Ünal […]

BKP: Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi partilerden mülkiyet konusunda ortak açıklama.

Yazan |2 Ağustos, 2024|

Ledra Palas bir araya gelen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler, Kıbrıs sorununda önemli bir yer tutan mülkiyet konusunu tartıştılar.
Birleşik Kıbrıs Partisinin ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede ortak görüş birliğine varılmış ve ortak açıklama kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Kıbrıs sorununun uzamasının mülkiyet meselesini çözümsüz hale getirecek derecede zorlaştığına dikkat çeken partiler, Kıbrıs sorununun çözümünü olumsuz yönde […]